Wij maken de banners waarop je wilt klikken

Adverteren inzet digitale domein doe je als bedrijf of merk ten behoeve van het aantal bezoekers op je website, omzet of je naamsbekendheid. Met deze beeldadvertenties richt je je op direct sales (het product dat ik wil verkopen aan zoveel mogelijk mensen laten zien) of branding (zo veel mogelijk mensen in aanraking laten komen met mijn merk). Daarbij kunnen banners gerelateerd worden aan de context. Dit houdt in dat advertenties van bijvoorbeeld een laptopfabrikant binnen een website alleen op de pagina’s worden weergegeven waar gesproken wordt over laptops. Hiermee kan de adverteerder zijn advertenties aan een gerichte doelgroep (target audience) tonen. Je kan zodoende met een redelijk klein budget toch altijd de juiste mensen bereiken.

Om het beste resultaat uit je online bannercampagnes te halen is het dus slim om ook gebruik te maken van een display netwerk, een van de populairste netwerken op dit moment is Google AdWords (GDN Google Display Network). Goed ontworpen banners trekken veel aandacht en kunnen precies de juiste trigger op het juiste moment zijn. Starten met een online bannercampagne zonder duidelijk doel is weggegooid geld. Je trekt het verkeerde publiek aan of je hebt je niet verdiept in de concurrentie waardoor hoog in de resultaten komen er lastig word. Laat ons daarom meedenken zodat je sneller tot een goed resultaat komt. Wij zorgen dan voor een design van je banner dat aanspreekt. Verkeerde kleuren, teveel informatie of tegenstrijdige boodschappen maken je banner chaotisch. Jammer, want dat zorgt voor een lagere click-through-ratio (CTR) op je banner en dat wil je natuurlijk niet.

Hoe moet mijn banner er uit zien?

Het belangrijkste is dat je banner opvalt. Daar staat tegenover dat je banner niet “schreeuwerig” moet zijn. Bezoekers houden niet van advertenties die vervelend zijn voor het oog, ook al vallen ze op. Zorg dat je banner professioneel is vormgegeven. Kies je voor animatie, houd het dan rustig voor het oog van de bezoekers.

Zorg dat je een duidelijke call to action hebt. Kreten als “koop nu”, “boek nu”, “schrijf je nu in” “vind de baan die bij jou past”, etc zorgen dat consumenten weten wat ze kunnen verwachten wanneer ze op je advertentie klikken. Geef een korte samenvatting van het product of de dienst die je aanbiedt. De kracht van een goede banner tekst zit hem vooral in het aantal woorden, dus probeer je boodschap met zo weinig mogelijk woorden zo duidelijk mogelijk te maken.Wat voor banners heb ik nodig?

Daarnaast heb je nog verschillende vormen van banneruitingen. De meeste banners die wij maken worden gemaakt in HTML5. HTML5 banners bieden de ruimte om vloeiende animaties toe te voegen, maar ook kleine interacties zoals het laten bewegen van de knop bij een mouse-over of een klein inschrijfformulier in de banner zodat er meteen interactie is met de kijker. Banners die gemaakt zijn in JPG (statisch) of GIF (slider) hebben deze interactie niet en leveren meestal niet dezelfde hoeveelheid clicks op.

Hoeveel banners u het beste kan bestellen? Als u voor het eerst een online banner campagne gaat draaien is het slim om met zoveel mogelijk formaten te beginnen omdat u hiermee het grootste bereik heb en zodoende altijd bij je doelgroep kan komen. Na een 6 tot 8 weken krijgt u inzicht in het click-gedrag van de kijker en dit is het ideale moment om uw banner campagne aan te passen en te fine-tunen. U zult snel merken dat sommige formaten heel populair zijn binnen uw doelgroep en andere formaten bijna niet. Het is dan zaak om de meest populaire formaten verder uit te gaan bouwen om uw campagne tot een waar succes te krijgen.

Interesse

Vul onderstaand  formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw wensen te bespreken.

Wat vinden onze klanten?

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

‘Wij zijn blij met de inbreng van Buro Zero bij het opzetten van onze online fanshop, maar ook bij andere marketingvraagstukken kunnen wij gebruikmaken van de expertise van Buro Zero. Dat maakt Buro Zero voor ons een waardevolle partner.’ -Wouter Gudde, commercieel directeur Excelsior Rotterdam-

Excelsior Rotterdam

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Wij hebben inmiddels meerdere projecten gezamenlijk succesvol afgerond! De professionaliteit, creativiteit en snelheid worden zeer op prijs gesteld!

Ha!

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Wij werken met Digistente naar alle tevredenheid met Buro Zero samen. Goede communicatie en snel handelen.

Digistente

Stuur een e-mail

Heb je vragen, wil je een advies over je internet marketing activiteiten of wil je een doelgerichte website of optimalisatie? Bel gerust of neem contact op via het naast gelegen contactformulier.

Alle velden met een * zijn verplicht