Google Analytics 4 migratie aanvragen - Buro Zero

Google Analytics 4

Start vandaag met data verzamelen in Google Analytics 4

Het omzetten van de oude Google Analytics omgeving naar de nieuwe GA4 kan een aardige opgave zijn die je het liefst voor je uit schuift. Met name het omzetten van de website doelstellingen en gebeurtenissen (deze zijn per website uniek) is een aardige klus.

Toch is het verstandig om Google Analytics 4 zo snel mogelijk op te zetten. Als je update naar GA4 begin je namelijk helemaal met een ‘blank page’ qua data. Website data moet dus opnieuw verzameld worden. En data is inzicht. Bovendien slaat GA3 vanaf 1 juli 2023 geen nieuwe data meer op, dus de tijd om te updaten naar GA4 tikt.

Waarom tijdig upgraden van Google Analytics 3 naar 4?

Wij adviseren om nog dit jaar over te stappen. Hoe eerder je begint met data verzamelen, hoe beter. Nu upgraden betekent dat je alvast historische data in Google Analytics 4 gaat opbouwen. Dit zorgt ervoor dat je in 2023 goed kunt vergelijken en reflecteren op relevante marketingdata. Hierdoor kun je de juiste beslissingen nemen en blijf je de concurrentie een stap voor!

Wat je moet weten omtrent de update

 • GA3 slaat vanaf 1 juli 2023 geen nieuwe data meer op.
 • Het gegevensmodel van GA4 is zó anders dat je je huidige data niet kunt meenemen naar de nieuwe versie.
 • Na de upgrade heb je twee versies van Google Analytics op je website: Google Analytics 4 en Universal Analytics. Beide versies verzamelen hun eigen data. In je oude omgeving ga je gewoon verder waar je was gebleven. In je nieuwe ‘property’ begin je helemaal opnieuw met het verzamelen van data. Beide versies draaien voorlopig naast elkaar.
 • GA4 is in staat om, door middel van Machine Learning, voorspellingen te doen en ontbrekende (cookie)data in te vullen. Dit is een belangrijke toevoeging, omdat cookie data steeds vaak geblokkeerd wordt.
 • GA4 kan gegevens van websites én apps in één omgeving verwerken en volgt gebruikers op verschillende apparaten in uitgebreide klantenrapporten.
 • GA4 anonimiseert altijd IP-adressen en is daardoor volledig conform de laatste privacyrichtlijnen.
 • GA4 heeft een geavanceerde zoekfunctie waardoor relevante (dieper liggende) data sneller kan worden opgezocht en betere marketing besluiten genomen kunnen worden.
 • GA4 meet relevante gebeurtenissen als scrolldiepte, externe clicks, video views en downloads automatisch door. In GA3 was dit niet het geval.

Omzetten tracking naar GA4

Migratie van de tracking van Google Analytics 3 naar Google Analytics 4 is wat ons betreft noodzakelijk en adviseren we daarom ook sterk. Voor een eenmalige bedrag nemen wij dit werk voor je uit handen

Vul het formulier hiernaast in om een Google Analytics 4 migratie aan te vragen.

  Awesome Image
  Ons bezoekadres

  Oostzeedijk 64A
  3063 BE Rotterdam

  Awesome Image
  Bel of mail ons

  Stuur een mail of bel ons
  088 321 9376