Digitale Marketingcommunicatie Trends voor 2022 - Buro Zero

Posted By Erwin Commijs

Digitale Marketingcommunicatie Trends voor 2022 - Buro Zero

SEO, sociale media en marketing automatisering zijn alle elementen binnen digitale marketing die dynamisch zijn. De wereld ontwikkelt steeds meer naar een global village waarin we verbonden zijn met mensen aan de andere kant van de wereld met een totaal verschillende cultuur. In die global village vliegen de nieuwste digitale marketing trends je om de oren. De komende weken zullen we meerdere trends researchen en uitwerken. Hieronder zetten wij 2 belangrijke trends van 2022 die alles te maken hebben met marketingcommunicatie:

 

Chatbots
Een veelvoorkomende trend die bedrijven al veelvoudig gebruiken is een chatbot, een effectieve software die op een natuurlijke manier met de bezoekers van de site communiceert. De bots kunnen vragen van bezoekers in realtime beantwoorden. Chatbots brengen velen voordelen op verschillende vlakken waardoor het hen onmiskenbaar maakt:

   • Kostenbesparing: iemand inhuren die toezicht houdt en communiceert met de website-bezoekers kan duur zijn.
   • Tijdwinst: Een chatbot kan op een vlotte manier allerlei vragen beantwoorden, waardoor de beslissingssnelheid van de klant ook wordt verhoogd
   • Klanttevredenheid: Een chatbot is onvermoeibaar. Wanneer de klant geholpen moet worden zal de chatbot met precisie de benodigde informatie geven.
   • Efficiënt: Een chatbot is onpartijdig, duidelijk en informatief – op deze manier wordt er ingespeeld op een zo goed mogelijke klanttevredenheid.

 

2. Voice Search 

Steeds meer mensen gebruiken vanwege de technologische groei smartphones met voice assistents. Google, Alexa en Siri zijn allemaal nuttige functies in digitale marketing. Je kan ermee zoeken, lezen of zelfs dicteren van teksten, op deze manier kan je handsfree werken.

Ook in de business kan voice search essentieel zijn. Bij het ontwikkelen van mobiel-vriendelijke beweging en het toevoegen van waarde aan lokale referencing. De AI (kunstmatige intelligentie) wordt ook verbeterd door voice search door het zoeken naar ‘semantiek’ te prioriteren.

Recentelijk is uit studie gebleken dat 31% van de smartphone gebruikers in de wereld de voice-activated search minstens één keer per week gebruikt. In 2021 waren zo’n 40% van alle zoekopdrachten uitgevoerd door middel van spraakonderzoek. Daardoor was voice research één van de meest spraakmakende trends in online marketing in 2021.

 

3. Social messaging apps

Whatsapp en Facebook worden niet enkel gebruikt om contact te onderhouden met vrienden. Applicaties zoals deze zijn steeds meer in trek bij bedrijven om te communiceren met hen klanten. Deze Messaging apps zijn met name populair bij bedrijven omdat klanten zodoende direct contact kunnen opnemen met bedrijven. Ook biedt het de mogelijkheid op marketing persoonlijk te maken.

Er zijn verschillende manieren waarop bedrijven hier gebruik van maken:

 • Stimuleren van verkoop
 • Events invitations
 • Voor nieuwe contacten en relaties
 • Informeren van de klant
 • Terugwinnen klanten met potentie
 • Klantenservice bieden

 

Naast de bovengenoemde marketingcommunicatietrends zijn er nog genoeg ontwikkelingen in de digitale marketing die noemenswaardig zijn. (Klik hier voor meer digitale marketingtrends)

Leave A Comment